torsdag 28 juni 2012

Tänk efter före....

Idag har jag uppgraderat mig för att kunna möta en av sommarens värsta kryp...... FÄSTINGEN, denna lilla och helt onödiga djurart som skapats och som ingen kan förklara vilken funktion detta kryp innehar i naturen. Har flera bekanta som har drabbats av de följd komplikationer detta lilla djur kan skapa. Borelia, kronisk hjärnhinne inflammation och förlamning. Något man inte kanske tänker på när man släpper loss barn, djur och även vi vuxna ofta glömmer bort när vi är ute på tomten eller i naturen.... 
Det lilla sticket från vaccinsprutan kan vara skillnaden från ett problem fritt liv i stället för att noncha denna lilla farsot.
                                              Tänk efter före!!!


I morgon så är det tidigt morgonpass samt ett backpass på kvällen därefter fredags mys!!   



2 kommentarer:

  1. Usch ja, det måste nog vara det vidrigaste djuret. Dock blev vi ifrågasatta när vi vaccinerade vår 3 åring, men han om någon riskerar ju att få dem på sig, som är i alla buskar han kommer åt.

    SvaraRadera
  2. Förvånansvärt att sjukvården frågarsätter istället för att förorda! Men det handlar nog om att man inte inser att även Lkpg är ett riskområde. Vi som bor utmed kustområdena i Södermanland och Östergötland är vana med denna farsot men bara ett par mil in ilandet är man ifrågasättande.
    Det är jättebra att du/ni har ett förebyggande tänkande. Det är ju våra små vi ska särskilt vara rädda om! De är ju vår framtid och de vill vi ju alla föräldrar, att de ska ha den bästa förutsättningarna i deras uppväxt eller hur!!

    SvaraRadera