onsdag 8 augusti 2012

I Löpningenstjänst

Vaknade sent idag onsdag (kl 9.00) är trött efter att jobbat som funktionär vid KK-Joggen i går kväll. Att springa ett lopp är en härlig känsla, att ge sig en chans att prestera mer än vad man tror sig kunna och i mål känna den där härliga upprymda känslan av att man klarade målet och kanske också tänt ut sin gräns. Nästan samma härliga känsla får man också som funktionär i målet. Att ta emot alla dessa tappra och i regel målmedvetna löpare efter deras prestationer är en intensiv känsla av glädje som löparna sprider till oss funktionärer. De som ger en mest glädje är alla barn som kämpar allt vad de kan (i regel väl förberedda). 


Bild hämtad från Katrineholms Kuriren
Bild hämtad från Katrineholms Kuriren
Min uppgift i målfållan var att skriva ner alla inkomna startnummer!... En säkerhets funktion till det tekniska systemet. För att göra stickprovskontroller för att se att rätt nummer och tid stämmer. Låter inte särskilt jobbigt men.... drygt 1500 deltagare gör det jobbigt och de kommer ju inte på en rad direkt..... Till min hjälp hade jag en uppläsare och jag skrev (vi byttes av oxå skall sägas). Den svenska sommaren håller ett järngrepp om oss så varför skulle det inte regna när det ändå har gjort det de senaste dagarna i går med. Det var tacksamt att stå under den uppbyggda målfållan med tak för spikern och den tekniska tidsutrustningen samt för oss målfunktionärer. Värre var det för våra funktionärs kollegor ute i regnet på stan. 


Bild hämtad från Katrineholms Kuriren

Kvällen förlöpte bra, alla var glada, nöjda och säkerligen trötta  efter sina lopp. Idag ska jag till naprapaten för att kolla upp min korsrygg igen för det behövs. Det lär nog bli mer träning av korsryggen och rörelseförmågan i den. Men i morgon så skall jag ut i spåret igen! Hur ser din dag ut idag?

4 kommentarer:

  1. Idag är en hemmapysseldag, med tanke på vädret just nu så känns det som ett riktigt bra val. Huruvida det blir något träningspass och i såfall vad återstår det att se. Det måste synkas ihop med resten av familjen och just nu kör vi på känslan i stunden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Bara vara dagar" är aldrig fel att ha. :o)

      Radera
  2. Men oj vilket arbete, förstår att det inte var helt enkelt!
    Vi byter tak just nu, inte helt optimalt när det spöregnar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas att takarbetet går bra! Sprang själv mellan regnskurarna och spikade och klistrade takpapp. Tycks ha blivit tätt för det har inte regnat in ännu....

      Radera